Biskut Snow Almond
Bahan-bahan:
Bahan A
260 gm mentega
150 gm gula kastor
1 sdt esen vanilla
50 gram serbuk badam
Bahan B
300 gm tepung red rose (saya tak ada tepung ini, jadi, saya gunakan tepung gandum biasa jer)
50 gm tepung kastard
50 gm susu tepung
40 gm tepung jagung
Hiasan: coklat masakan dan breadcrumb putih (saya gantikan dgn serbuk horlick )
Cara-cara membuatnya:
- Pukul bahan A sehingga berkrim, masukkan bahan B dah uli sehingga menjadi doh.
- Canai dan terap dengan acuan yang disukai.
- Bakar pada suhu 140 darjah celcius selama 30 minit
- Sejukkan biskut dan celup pada coklat masakan yang dicairkan secara double boiler dan salutkan biskut pada breadcrumb putih.
- Simpan dalam bekas kedap udara.
Rangup.... enak rasa coklat dan horlick!
Simpan dalam bekas cepat2..
Terima kasih sekali lagi pada kak wan! :-) Tahun depan cari lagi resepi biskut yg best.....
No comments:
Post a Comment